Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepszy darmowy antywirus

Zgredxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jesli jest to zły dział to prosze od razu o przenieśienie.

Poszukuje jakiegoś darmowego i dobrego antywirusa. Jak narazie mam malvarebytes ale chujnia troche bo po 30 dniach konczy sie to ''premium''

20141229160810uid1.gif

Opublikowano

Witam

Jesli jest to zły dział to prosze od razu o przenieśienie.

Poszukuje jakiegoś darmowego i dobrego antywirusa. Jak narazie mam malvarebytes ale chujnia troche bo po 30 dniach konczy sie to ''premium''

Polecam AVG lub Avast. Wkrywają większość wirusów. Avast od avg różni się tym, że umożliwia skanowanie podatności komputera na wirusy itd. (np. nieaktualne sterowniki itd.). Natomiast AVG oferuje jeszcze "oceny" stron internetowych np. jakaś mało znana albo słabo oceniana strona przez użytkowników pokaże się tobie jako niebezpieczna. Ja bym brał AVG (którego sam używam na innym PC) bo ma dużo opcji i wykrywa wirusy także na podstawie ich "zachowań". Moim zdaniem to są 2 najlepsze darmowe antywirusy. I lepiej pobrać już takiego darmowego niż jakąś starą wersję z "zatoki piratów" bo nie mają najnowszych baz danych, a darmowe tak i wykrywają najnowsze wirusy których taki starszy by nie wykrył.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poczytaj o malwarebytes. Swego czasu bardzo mi pomógł, bo żaden inny antywirus nie znajdował mi wirusów, a ten pokazał 17. W tamtym roku (chyba) producent wprowadził coś takiego, że dawał na chyba rok darmową wersję premium każdemu u kogo wykrył nieoryginalny kod seryjny.

Ale nawet wersja darmowa jest całkiem spoko ;) Bo każdy antywirus ma wersję premium (praktycznie każdy), która daje zawsze jakieś dodatki etc.

Ogólnie sam Windows Defender mi starcza i nie jest źle. Najważniejsze i tak jest, żeby nie wchodzić na podejrzane strony i nie pobierać syfu, bo przed tym antywirus cię nie ochroni.

Podobnie z syfem zainstalowanym na kompie ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...